Hämeenlinna Tigers Juniorit -toiminnan esittely

Hämeenlinna Tigers Juniorit on Hämeenlinna Tigers Ry:n alaisuudessa toimiva jaosto, jonka tarkoituksena on mahdollistaa lapsille ja nuorille amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon harrastaminen Hämeenlinnan ympäristössä, oli heidän tavoitteenaan olla huippu-urheilija tai vain lajin harrastaja. Tytöt ja pojat voivat pelata sekajoukkueissa U15 ikäryhmään saakka.

Tigers Juniorit ovat tärkeä osa Tigers Ry:n juniori- ja nuorisotoiminnan kehittämisessä, jossa nuorille määritetään pelaajapolku.

Harjoittelu on ikäryhmissä pelaajien kehitystason mukaista ja kaikki pääsevät pelaamaan.

U9-13 ikäiset harjoittelevat kaikkia pelipaikkoja ja keskittyvät lajin perustaitoihin. Näiden ikäluokkien ottelumuoto on turnaukset. Turnaukset ovat yhden päivän mittaisia ja niitä pelataan ympäri Suomea.

U15-U19 ikäiset harjoittelevat edelleen lajin perustaitoja mutta alkavat erikoistua jo omille pelipaikoille, jotka määräytyvät pelaajan omien ominaisuuksien ja mieltymysten mukaan. Myös fyysisten ominaisuuksien ja fyysisen kunnon harjoittaminen lisääntyy enenevässä määrin. Joukkueiden ottelumuoto on yksittäiset pelit toisia seuroja vastaan.

Amerikkalaisen jalkapallon ikäryhmät junioreissa (2019) ovat

U9 (1.1.2010 ja sitä aiemmin syntyneet)
U11 (1.1.2008-31.12.2009 syntyneet)
U13 (1.1.2006-31.12.2007 syntyneet)
U15 (1.1.2004.31.12.2005 syntyneet)
U17 (1.1.2002-31.12.2003 syntyneet)
U19 (1.1.1999-31.12.2001 syntyneet)

Hämeenlinna Tigers juniorit löydät myös Instagramista @hameenlinnatigersjuniorit

Tigers Juniorit jaoston edustajat ja yhteystiedot

Tigers Juniorit jaoston puheenjohtajana toimii Pasi Kokkonen juniorit@hmltigers.fi

Harrastuksen aloittaminen

Uusi harrastaja voi käydä kokeilemassa lajia hänelle osoitetussa joukkueessa kolmen viikon ajan veloituksetta.  Mikäli harrastaja ei jatka tämän jälkeen tulee hänen ilmoittaa lopettamisestaan.

Lisäksi järjestetään lajiesittely ja -kokeilutilaisuuksia, joissa uusi harrastaja voi käydä kokeilemassa miltä jenkkifutis harrastaminen tuntuu. Lajiesittely ja -kokeilutilaisuudet ovat ilmaisia ja niistä tiedotetaan erikseen.

Seuran yleinen ohjeistus harrastuksen aloittamisesta täältä

Varusteet

Alla on kuvattu amerikkalaisen jalkapallon varusteet: Kypärä, hartiasuojat, harkkapaita (joka mahtuu hartiasuojien päälle), lonkka- reisi- ja polvisuojat, hammassuojat, nappulakengät, housut ja sukat oman maun mukaan.  Myös suositellaan että harrastajalta on harjoituksissa mukanaan kylmäpussi, urheiluteippiä sekä juomapullo.

Harrastuksen aloittaessa ei tarvitse kuin normaalit liikuntavarusteet sekä nappulakengät.

Juniorijoukkueiden yhteistyökumppanit