Yleistä harrastamisen aloittamisesta

Uusi harrastaja voi käydä kokeilemassa lajia hänelle osoitetussa joukkueessa
kolmen viikon ajan veloituksetta. Osallistumisen peruuttamisesta on ilmoitettava sähköpostitse ennen neljännen harrastusviikon ensimmäisiä harjoituksia. Mikäli harrastaja ei peruuta osallistumistaan, hän on velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja kausimaksun kokonaisuudessaan.

Jatkava harrastaja voi veloituksetta osallistua uuden kauden harjoituksiin yhden viikon ajan.

Osallistumisen peruuttamisesta on ilmoitettava sähköpostitse joukkueenjohtajalle ennen toisen harrastusviikon ensimmäisiä harjoituksia. Mikäli harrastaja ei peruuta osallistumistaan, hän on velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja joukkueen kausimaksun kokonaisuudessaan. Maksettuja maksuja ei palauteta, vaikka harrastaja lopettaisi kesken kauden. Jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä, harrastaja menettää oikeutensa osallistua joukkueen harjoituksiin ja muuhun toimintaan siihen saakka, kunnes erääntyneet maksut on suoritettu kokonaisuudessaan.

Maksuhuomautuksen lähetyksestä peritään 5 euron huomautusmaksu. Maksuhuomautuksen noudattamatta jättäminen johtaa perintätoimiin.

Poikkeavista maksujärjestelyistä tulee olla yhteydessä rahastonhoitajaan.

KUSTANNUKSET

Harrastukseen liittyvät kustannukset koostuu jäsenmaksusta, kausimaksusta, peliasumaksusta , varustehankinnoista sekä lisenssi/vakuutusmaksuista.

JÄSENMAKSU

Jokainen harrastaja on seuran jäsen, joka on seuran jäsenmaksun piirissä. Jäsenmaksun suuruus päätetään seuran vuosikokouksessa vuosittain.

KAUSIMAKSU

Kausimaksulla katetaan joukkueen toiminnasta aiheutuvia kuluja (Sisältää mm. valmennuksen, valmennusmateriaalin, sali- ja kenttävuokrat, harjoitusvälineistön, peliasut, pelimatkat, sekä mahdolliset kilpailu- tai leirimaksut). Hankitut materiaalit, välineet, varusteet, asut jne ovat seuran omaisuutta. Jaostoilla omat kausimaksuun liittyvät ohjeistukset.

VARUSTEET

Harrastaja sitoutuu hankkimaan itse SAJL:n kilpailusäännöissä määrittelemät pakolliset pelivarusteet ja käyttämään niitä ottelutapahtumissa. Pakolliset varusteet ovat Kypärä , hartiasuojat, Hammassuojat, ja alasuojat (reisi-, lonkka-, häntäluu- ja polvisuojat). Muita suositeltavia harjoitusvarusteita ovat pelikengät, harjoituspaita ja -housut.
Varustekustannukset ovat 200-600€ välillä, Seuran kautta on mahdollista saada seuran vuokravarusteet. Vuokrahinta on 50€/varustepaketti.

LISENSSI JA VAKUUTUS

Jokaisen harrastajan on hankittava Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton lisenssi, jonka hinta riippuu harrastajan iästä ja kilpailutasosta. Jokaisella harrastajalla on oltava amerikkalaisen jalkapallon kilpailutoiminnan kattava vakuutus. Lisenssin yhteydessä voi hankkia myös kilpaurheilun kattavan vakuutuksen. Mikäli harrastaja ostaa vakuutuksettoman lisenssin, tulee vakuutusyhtiöltä varmistaa (kirjallisesti), että oma vakuutus kattaa amerikkalaisen jalkapallon kilpailutoiminnan.

POISSAOLOT

Tilapäisiä poissaoloja ei korvata. Mikäli poissaoloja tulee sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi pidempi jaksoisesti yli kolmen kuukauden ajan voidaan kausimaksun osakorvaamisesta neuvotella erikseen. Tällöin palautuksen saamisen edellytyksenä vaaditaan lääkärintodistus. Palautuksesta vähennetään 8 euron toimistomaksu.