Hämeenlinna Tigers Women-toiminnan esittely

Hämeenlinna Tigers Women on Hämeenlinna Tigers Ry:n alaisuudessa toimiva jaosto, jonka tarkoituksena on mahdollistaa naisille ja tytöille amerikkalaisen jalkapallon harrastaminen Hämeenlinnan ympäristössä. Tigers Women haluaa kannustaa naisia ja tyttöjä liikunnan pariin oli heidän tavoitteenaan olla huippu-urheilija tai lajin harrastaja. Jaosto tukee jäseniään terveellisten elämäntapojen omaksumisessa ja urheilijaksi kehittymisessä.

Kaudella 2020 Hämeenlinna Tigers Women jaosto tekee yhteistyötä Tampere Saints naisten jaoston kanssa. Yhteistyösopimuksen kautta Tampere Saints naisten ja Tigers Women joukkueen pelaajat voivat osallistua kahden sarjatason peleihin kaudella 2020. Jaoston nimeä kantava Tigers Women on naisten amerikkalaisen jalkapallon edustusjoukkue, jossa pelaajat ovat yli 16-vuotiaita. Tigers Women edustujoukkueen lisäksi jaosto on aloittanut projektin, jossa etsitään 15- 20 vuotiaita tyttöjä mukaan perustamaan joukkueet U17 ja U20 tyttöjen sarjoihin.

Naisten amerikkalaista jalkapalloa on Suomessa pelattu vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen pelattiin lippupallon ja amerikkalaisen jalkapallon välimuotoa (semi-contact). Säännöt ovat täysin vastaavat kuin miesten amerikkalaisessa jalkapallossa, poikkeuksena ainoastaan pelipallon pienempi koko. SAJLn alaisia naisten sarjoja on kolmella eri sarjatasolla. Naisten Vaahteraliigassa ja 1- divisioonassa pelimuoto on 11vs11 ja 2-divisioonassa käytetty pelimuoto on 7vs7.

Tigers Women edustusjoukkueen löydät myös Instagramista @hameenlinnatigerswomen

Tigers Women jaoston yhteystiedot

Tigers Women jaoston puheenjohtajana toimii Niko-Veikko Leppänen women@hmltigers.fi

Harrastuksen aloittaminen

Uusi harrastaja voi käydä kokeilemassa lajia hänelle osoitetussa joukkueessa kolmen viikon ajan veloituksetta.  Mikäli harrastaja ei jatka tämän jälkeen tulee hänen ilmoittaa lopettamisestaan.

Lisäksi järjestetään lajiesittely ja -kokeilutilaisuuksia, joissa uusi harrastaja voi käydä kokeilemassa miltä jenkkifutis harrastaminen tuntuu. Lajiesittely ja -kokeilutilaisuudet ovat ilmaisia ja niistä tiedotetaan erikseen.

Seuran yleinen ohjeistus harrastuksen aloittamisesta täältä

Varusteet

Alla on kuvattu amerikkalaisen jalkapallon varusteet: Kypärä, hartiasuojat, harkkapaita (joka mahtuu hartiasuojien päälle), lonkka- reisi- ja polvisuojat, hammassuojat, nappulakengät, housut ja sukat oman maun mukaan.  Myös suositellaan että harrastajalta on harjoituksissa mukanaan kylmäpussi, urheiluteippiä sekä juomapullo.

Harrastuksen aloittaessa ei tarvitse kuin normaalit liikuntavarusteet sekä nappulakengät.

Naisten joukkueen yhteistyökumppanit