TYTTÖLEIRI TÄYNNÄ ENERGIAA

Lauantaina 11.1. Hämeenlinnassa Säästöpankki- areenalla kuului iloista naurun tirskuntaa raskaan hengityksen seassa. Halli oli täynnä punaisia poskia, maireita hymyjä sekä positiivista tyttöenergiaa.

Hämeenlinna Tigers Women järjesti naisten leirin yhteydessä oman amerikkalaisen jalkapalloleirin Hämeen alueen tytöille. Hämeenlinnan ja Tampereen lisäksi leirillä oli tyttöjä Hyvinkäältä, Raisioista, Jyväskylästä sekä Lappeenrannasta. Leiriläisiä oli yhteensä 14. Valmennukseen Hämeenlinna Tigersin Peter Arkon avuksi oli saapunut tuore tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Milena Abbas-Mamode, Raision tyttöjoukkueen valmentaja ja viime kesän EM-kutamitalisti Jonna Veräjäkorva, pitkäaikainen maajoukkueen ja Kuopio Steelersin puolustuksen linjamies Jani Lindqvist sekä Jyväskylän juniorivalmennuksessa mukana oleva Panu Pihl.

Tytöt osallistuivat aamupäivällä naisten harjoituksiin. Ruokailun jälkeen tytöillä oli oma oppitunti ja iltapäivän harjoituksessa hiottiin omassa porukassa tyttöjoukkueen puolustuksen sekä hyökkäyksen taktiikoita. Leiri toimi samalla starttina Tampere Saintsin ja Hämeenlinna Tigersin yhdistelmäjoukkueen valmistautumiselle kesän tyttöjen U20 sarjaan, johon joukkue on ilmoittautunut.

”Leirillä oli kivaa. Oli mukava päästä tekemään jotain puolen vuoden tauon jälkeen. Oli hienoa nähdä oman ikäistä porukkaa muiltakin paikkakunnilta”

totesi hämeenlinnalainen Vilma Lehtiö.

”Suurin osa pelaajista on vasta aloittanut lajin, mutta osa on harrastanut sitä jo usean vuoden. Tyttöleiriläisten ikähaarukka oli 13-19 vuoden välillä, joten nämä taustat huomioiden leiri sujui tosi hienosti”

kertoi valmentaja Peter Arkko ja jatkoi:

”Tytölle tekee hyvää päästä treenaamaan oman ikäisten ja samaa sukupuolta olevien pelaajien kanssa, sillä tytöt harjoittelevat normaalisti omissa seuroissaan joko poikajunioreiden tai naisten kanssa. Haaveena tietenkin on, että tulevaisuudessa saadaan lisää tyttöjunioreita mukaan lajin pariin ja jonain päivänä meillä on paljon seuroja, joilla olisi omat tyttöjoukkueet. Siihen on vielä matkaa, mutta tällaisilla yhteistoimilla me voidaan tukea lajissa mukana olevien toimintaa. Toivottavasti tämä leiri antoi näille tytöille uutta motivaatiota omiin harjoitteluhin”
Hämeenlinna Tigersin tyttöjoukkue harjoittelee kevään ajan kolme kertaa viikossa. Joukkueeseen etsitään jatkuvasti uusia 15-20 vuotiaita pelaajia eri pelipaikoille. Lisätietoja joukkueen treeneistä ja ajankohdista voi tiedustella sähköpostilla women@hmltigers.fi.