Tigers miehet avasivat kautensa vierasottelulla

TAFT vs Tigers. Kuvaaja Kiia Rasila

Wolverines Blue vs Hämeenlinna Tigers 18 – 7 (12 – 0)

Hämeenlinna Tigers miehet avasivat kautensa vierasottelulla Helsingin Ulkovelodromilla. Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kaksi kertaa molempien viedessä sarjapisteet kotiotteluistaan. Odotettavissa oli tiukka kamppailu.

Wolverines Blue aloitti ottelun vahvalla hyökkäysvuorolla edeten omalta 25 jaardin linjalta aina Tigersin päätyyn asti, jonne Tigers puolustus pysäytti viimein hyökkäyksen. Tigersin hyökkäysvuoro päättyi koko ottelun ajan komeita lentopotkuja suorittaneen Mika Kulmalan lentopotkuun, joka pakotti Wolverines Bluen aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa syvältä omasta päädystään. Tigers puolusti tiukasti omaa aluettaan ja tarjoili hyökkäykselle upean paikan ottaa johtoasema. Tämä hyökkäysvuoro päättyi kuitenkin kotijoukkueen syötönkatkoon. Puolustukselta nähtiin vahvaa juoksupuolustamista ja kovia taklauksia.

Wolverines Blue avasi maalitilin toisen neljänneksen alussa edeten pelinrakentaja Laalon tarkoilla heitoilla laitureilleen ja keskushyökkääjän viimeistellessä pistesuorituksen. Lisäpisteyritys päätyi kuitenkin Tigersin Aku Kattaisen käsiin. Kotijoukkue vahvisti kuitenkin tämän jälkeen johtoaan komealla heittopelillä epäonnistuen kuitenkin lisäpisteyrityksessään 12-0.

Puoliajan jälkeen kotijoukkue iski numerot 18-0 tauluun, kun pelinrakentaja Laalo löysi laiturinsa maalialueen kulmasta. Tigers puolusti jälleen lisäpisteyrityksen. Tigersin takkuileva hyökkäys paransi myös otteitaan viimeisellä puoliskolla ja Tiges avasi pistetilinsä vikkelän pelinrakentajansa Jaakko Jokisen juostessa maaliin. Joonas Alakoski potkaisi lisäpisteyrityksen varmasti haarukkaan. Ottelu päättyi kotijoukkueen 18-7 voittoon.

Puolustuksen koordinaattori Jasu Jokisen kommentit pelistä.

“Kauden avaus on aina ylläri. Tänä vuonna erityisesti. Ei ihan osannut sanoa, mitä tuleman pitää, mutta pelaajat osoittivat taas, että he osaavat pelata. Oltiin fyysisiä ja pelattiin lujaa. Pysäytettiin erityisen hyvin Wolvojen juoksupeliä, mitä he syöttivät aktiivisesti.

Parannettavaa toki aina löytyy, niin kuin nytkin. Heittodroppauksessa on varmaan suurimmat parannuskohteet sekä takakentällä että linebackereillä. Pitäisi saada ryhmät pelaamaan selkeämmin yhteen ja se tulee harjoittelun kautta. Peli kuitenkin osoitti sen että osataan pelata, mutta myös sen, että on paljon asioita joissa voidaan vielä parantaa, mutta luottavaisin mielin jatkoon kunhan saadaan hyviä harjoituksia

Mitä parannettavaa?

“Parannettavaa toki aina löytyy, niin kuin nytkin. Heittodroppauksessa on varmaan suurimmat parannuskohteet sekä takakentällä että linebackereillä. Pitäisi saada ryhmät pelaamaan selkeämmin yhteen ja se tulee harjoittelun kautta. Peli kuitenkin osoitti sen että osataan pelata, osoitti myös se että on paljon asioita joissa voidaan vielä parantaa, mutta luottavaisin mielin jatkoon kunhan saadaan hyviä harjoituksia “

Tigersin päävalmentaja Antti “Pulppi” Martikan ajatuksia avausottelusta.

“Tyypillinen kauden ensimmäinen peli, näitä olen kokenut reilun kolmenkymmenen jenkkifutiskauteni aikana. Näin se vain tuppaa realisoituvan, kun rajallisella rosterilla valmistaudutaan kauteen, puolustus on nopeammin pelin päällä ja hyökkäyksen ajoitukset muokkautuvat ajallaan kauden edetessä. Sunnuntaisessa pelissä oli paljon hyvää, mikä pitää ottaa mukaan kaudelle, mutta myös asioita joita pitää hioa paremmin meille sopiviksi. Puolustus oli odotetun hyvä ja hyökkäyksessäkin oli aihioita parempaan huomiseen.


Myös lohko B:n ensimmäisen kierroksen toisessa ottelussa kotijoukkue Turku Trojans nappasi voiton Lappeenranta Razorbacksista lukemin 28 – 16 (13 – 0). Kierroksen kolmas ottelu East City Giants – Falcons pelataan maanantaina 6.6. kello 18:00 Myllypurossa.

Seuraavaksi Tigers kohtaa kotiottelussaan Hyvinkää Falconsin sunnuntaina 12.6.2022 12.00 Pullerin tekonurmella. Tervetuloa paikanpäälle seuraamaan ottelua!

Jaakko JokinenJoonas Alakoski18-7