Tigers miesten kotiavauksesta voitto!

Tigers  –  Falcons 42 – 0 (7 – 0)

Tigers miehet kohtasivat viime sunnuntaina ensimmäisessä kotipelissään pienellä rosterilla esiintyneen Hyvinkää Falconsin. Tigers miesten kauden avausvoittoa todisti myös mukava määrä katsojia.

Vaikka Tigers hyökkäys eteni mukavasti juoksu- ja heittopelillä, saatiin ensimmäistä maalisuoritusta kuitenkin odottaa. Maalitili saatiin viimein auki, kun pelinrakentaja Jaakko Jokinen löysi kentältä laitahyökkääjä Joonas Alakosken, joka pinkoi pallon kanssa maaliin. Totuttuun tapaan hyvällä prosentilla maalipotkuissa onnistunut Mika Kulmala onnistui lisäpistepotkussa ja puoliajalle lähdettiin tilanteessa 7-0.

Puoliajan jälkeen Tigers hyökkäys sai onnistumisia laajalla rintamalla. Laitahyökkääjät Aleksi Kokkonen, Joonas Isokääntä, Sinh Thu ja Jaakko Jokinen kirjasivat myös itselleen maalisuoritukset. Erityisen vahvaa peliä jälleen pelannut Mika Kulmala otti myös syötönkatkon vieden sen Falconsin maalialueelle, toimien pelinrakentajana ja potkaisten 100% lisäpisteyritykset maalihaarukasta sisään!

Alla hyökkäyksen koordinaattorin Iikka Nymanin kommentit pelistä:

Kokonaisuudessaan hyökkäykseen voi olla tyytyväinen. Ensimmäisellä puoliajalla saatiin onnistumisia, mutta emme pelanneet pistepalloa. Toiselle puoliajalle tehtiin pieniä muutoksia, jolloin tulostaulukin alkoi rullaamaan. Puolustus otti juoksun pois, ja juoksu pelillisesti emme ole vielä sillä tasolla kuin pitäisi olla. Heitto peli kulki mallikkaasti ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Lisäksi saatiin peluutettua toista qb:ta ja Kulmala osoitti olevansa puheidensa veroinen. Tämä avaa jatkossa tehdä lisää asioita hyökkäyksellisesti. Tästä on hyvä jatkaa pistetehtailua viikon päästä.

OC / Iikka Nyman

Tigers puolustus pelasi jälleen hyvän ja kurinalaisen pelin. Puolustuksen koordinaattori Juha-Matti “Jasu” Jokinen tiivistää puolustuspelaamisen näin:

“Puolustus pelaamiseen voidaan olla toki tyytyväisiä
koska pidettiin nollat. Sen lisäksi otettiin useampi syötönkatko.
Pelaaminen pidettiin kohtalaisen simppelinä –
ei tehty mitään ihmeellisyyksiä, vaan haluttiin ottaa Hyvinkäältä
isoja pelejä pois. Krediittiä pitää antaa erityisesti puolustuslinjassa
tuuraaville pelaajille eli normaalisti muilla pelipaikoilla pelaavia pelaajia
tukimiesosastolta, hyökkäyksen linjasta, jotka kierrätti puolustuksen linjan paikkoja ja teki hyvän duunin siinä että saatiin stopattua hyvinkään kaikki hyökkäys draivit.”

DC / Juha-Matti Jokinen

Myös Tigersin päävalmentaja Antti Martikka tuntui olevan tyytyväinen joukkueensa otteisiin:

Kauden toiseen peliin lähdettiin hakemaan onnistumisia varsinkin ensimmäisessä pelissä takerrelleen hyökkäyksen puolella ja alun tahmeuden jälkeen niitä saatiin leveällä rintamalla. Ensimmäisellä puoliajalla käytiin tiukkaa kenttäasemataistelua, jossa Hyvinkää sai painettua meidän hyökkäyksen aloituspisteen monesti syvälle omalle alueelle. Toisella puoliajalla puolustuksemme jatkoi totutun hyviä otteita, antaen hyökkäykselle pysäytyksillään ja maalisuorituksellaan mahdollisuuden ratkaista ottelun. Ja näin tapahtui.

HC / Antti Martikka

Seuraavaksi Tigers kohtaa East City Giantsin maanantaina 20.6. klo 18.00 Myllypurossa.

Joonas AlakoskiMika Kulmala7-0
Aleksi KokkonenMika Kulmala14-0
Mika KulmalaMika Kulmala21-0
Joonas IsokääntäMika Kulmala28-0
Sinh ThuMika Kulmala35-0
Jaakko JokinenMika Kulmala42-0