Tiedote junioritoiminnasta

Hämeenlinna Tigersin Juniorit-jaostossa harrastajia on tällä hetkellä 17 pelaajaa, 10 valmentajaa ja 11 toimihenkilöä. Harrastustoiminta on täydessä vauhdissa, aina niin hyvin kuin paikallinen ja valtiollinen pandemiatilanne sen sallii.

Joukkueita jaostolla on kaksi: U13 ja U17. 

Isojen junioreiden, eli U17-joukkueen, treenaaminen on ollut talvikauden aikana katkonaista paikallisten rajoitusten ja suositusten myötä. Joukkueella oli pidempiäkin taukoja pitkin marras-, joulu-, tammi- ja helmikuuta, mikä vaikeutti tulevaan pelikauteen valmistautumista huomattavasti. Joukkue tulee tällä kaudella pelaamaan yhdistelmäjoukkueena Tampere Saintsin kanssa 1-divisioonassa. Ensimmäisen ottelun kickoff on Tampereen Koivistonkylän kentällä perjantaina 18.6. klo 19.

Pikkujunnujenkin kausi pikkuhiljaa häämöttää. Turnausmuotoista 1-divisioonaa pelaava U13-joukkue tulee kaudella pelaamaan samoissa riveissä Hyvinkää Falconsin kanssa. Vaikka korona on myös hiukan rajoittanut pikkujunnujen treenaamista, on valmennus käyttänyt etätreenimahdollisuutta Teamsissa. Joukkue on harjoitellut omatoimisesti lenkkeilemällä, mikä on pitänyt lapset ja nuoret liikkumassa myös etäharjoittelujakson ajan. Tällainen harjoittelumuoto oli käytössä neljä viikkoa keväällä, mutta sen jälkeen joukkue pääsi taas Säästöpankki-areenalle treenaamaan. 

Hallista Pullerin ulkoilmaan päästyä, on Falcons vieraillut U13-joukkueen treeneissä kerran. 

Kun maakunnan yli tapahtuvaa harrastustoimintaa rajoitettiin suosituksilla, ei yhteistreenejä ole järjestetty. Samojen suositusten mukaisesti pikkujunnut eivät osallistuneet 12.6. pelattuun turnaukseen Porissa. 

Seuraava turnaus järjestetään 31.7. Hyvinkäällä, jossa joukkueen pelikausi saa todellisen alkunsa.

Mutta miltä nyt tuleva kausi näyttää valmennuksen näkökulmasta?

“Tampere Saintsin ja Hämeenlinna Tigersin U17 yhteisjoukkueen kausi avattu helteisessä kesäsäässä Tampereella UNC:n joukkuetta vastaan. Vaikka peli loppujen lopuksi päättyi hyvinkin selkeästi 54-0, UNC taisteli vajaalla miehityksellä hyvin loppuun saakka. Huolimatta koronan aiheuttamista murheista talven ja kevään treenaamiseen, pojissa näki selkeää kehitystä ja halua päästä pelaamaan, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa vastustajaa.”

Mika Lehtiö U17-valmentaja

“Lähdetään toiveikkaasti uuteen kauteen. Olemme harjoitelleet ja kehittäneet omia vahvuuksia mahtavalla porukalla, johon on tullut mukaan uusia pelaajia. Toivotaan, että tulevalla kaudella treenaamisen tulos näkyisi ja peleissä saataisiin tehtyä pisteitä.”

Vilma Lehtiö U13-päävalmentaja

Syyskuussa 4. päivä Tigersin juniorit järjestävät pikkujunnujen turnauksen. Turnaukseen osallistuu yhteensä 11 joukkuetta U11- ja U13-sarjoista. Turnaus on Tiikeriperheen yhteinen Family Day, jolloin kaikki saavat nauttia jenkkifutiksesta, yhdessä.

Pelaajia jaosto kaipaa edelleen! Jokainen innokas 7-17-vuotias on tervetullut harjoittelemaan Juniorit-jaostoon.