OTTELURAPORTTI: Tigers Women teki selvää jälkeä Wolverines Ladies Bluesta kauden avausottelussa

Kuvaaja: Jari Tuunanen

Hämeenlinna Tigers Women ja Helsinki Wolverines Blue aloittivat kautensa sunnuntaina 26. heinäkuuta Meijerin kentällä. Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät Tigersin voittoihin (6-0 ja 6-26).

Ottelu alkoi hämeenlinnalaisten onside-potkulla, jonka Tigersin #33 Henna Tuhkanen peitti ensimmäisenä. Näin kotijoukkue varasti pallon heti ottelun alussa takaisin itselleen. Ensimmäinen hyökkäysvuoro ei vielä tuottanut tulosta, ja Tigersin puolustus marssi kentälle. Wolverines Blue rähmäsi pallon ensimmäisellä hyökkäysdownillaan, ja Tigersin ulompana tukipuolustajana pelannut #88 Sini Lilja poimi pallon maasta ja juoksi sen maaliin. Lisäpisteyrityksestä Tigers jäi pisteittä.

Rakettialun peliin saanut Tigers ei hellittänyt jalkaansa kaasulta kertaakaan ensimmäisellä puoliajalla. Heti seuraavalla hyökkäysvuorolla Tigers iski taululle lukemat 12-0, kun Tuhkanen nappasi pallon #1 Jenni Pelkosen heitosta kiinni. Tigers pelasi lisäpisteet, ja Pelkonen heitti tällä kertaa #95 Ulla Friman-Pielalle, joka otti pallon varmasti kiinni. Tilanteeksi tuli 14-0. Ensimmäisellä puolikkaalla Tigersin pistesaalista kerryttivät vielä kahdella juoksumaalilla ja yksillä juostuilla lisäpisteillä Lilja, #2 Laura Salonen nappaamalla kiinni pelinrakentaja Pelkosen parikymmenen jaardin heiton sekä Pelkonen yksillä juostuilla lisäpisteillä. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 38-0.

Toisella puoliajalla touchdownien makuun pääsi myös #92 Merle Ziemann, joka otti sisemmän laitahyökkääjän paikalta Pelkosen heiton näppysiinsä. Tällä kertaa Tigers potkaisi lisäpisteen, ja kultakenkä Friman-Piela laittoi pallon maalihaarukasta läpi. Lukemaksi tulostaululla vaihdettiin 45-0.

Viimeisellä neljänneksellä nähtiin myös toinen Tigersin puolustuksen maali, kun Tampere Saintsista lainassa ollut, ulomman tukipuolustajan paikkaa pelannut #27 Jonna Tuovinen nappasi syötönkatkon ja juoksi jenkkifutisuransa ensimmäisen touchdownin. Tilanteeksi tuli 51-0, eikä pistesuorituksia enää nähty. Pelin toinen puolikas pelattiin juoksevalla kellolla suuren piste-eron vuoksi.

Tigersin puolustus piti läpi pelin pintansa, ja puolustuksessa pallo varastettiin Liljan ja Tuovisen pistesuorituksiin päättyneiden ryöstöjen lisäksi kahdesti pelin jälkimmäisellä puoliskolla: ensin #84 Jenni Syrenius-Koiviston ja myöhemmin #87 Maria Sillanpään syötönkatkoilla.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Wolverines Ladies Bluen #4 Ronja Kemppainen ja Hämeenlinna Tigersin Jenni Pelkonen. Koko ottelun arvokkaimman pelaajan palkinto meni Tigersin Sini Liljalle.

Tigersin päävalmentaja Peter Arkon mietteet kauden avausottelusta:

“Oli kyllä joukkueelta kerrassaan hieno peli ja helpottava voitto. Ennakkoon vähän jännitti, miltä varsinainen ottelu tällaisella harjoittelulla näyttäisi. Joukkueen esitys oli kuitenkin lupaavan yhtenäinen, vaikkakin paljon parannettavaakin jäi.

Erityisesti meidän puolustus oli eilen ihan timanttia. Kaksi tehtyä maalia ja ei yhtään päästettyä, niin eipä paljon enempää heiltä voisi vaatia. Puolustuksen koordinaattori Jyrin sanoin: ‘Tuli semmonen olo, että kaikki mitä kokeilee, niin onnistuu. Vähän kuin piilokamerassa olis.

Vaikka Wolverines tuli vastaan Vaahteraliiga-pelaajilla täydennettynä, niin kyllä eilisessä pelissä me oltiin kuskin paikalla heti ensimmäisestä aloituspotkusta alkaen. Jo seuraavassa ottelussa saadaan varmaan tiukempi tasonmittaus, kun sunnuntaina mennään Lohjalle. Hyökkäyksen osalta meidän pitää pystyä petraamaan vielä paljon.

Blokkien täytyy onnistua paremmin juoksu- ja screen-peleissä ja heittopeliä on vielä hiottava. Linjapelaajat pelasivat eilen molemmilla puolilla palloa todella väkevästi. Kyllä me tuota tärkeintä osa-aluetta dominoitiin selkeästi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa joukkueen kehittämistä, sillä ne tärkeimmät pelit ovat vasta tulossa.”

Pistesuoritukset:

1. neljännes

6-0 #88 Sini Lilja, fumble recovery (ei lisäpisteitä)

14-0 #33 Henna Tuhkanen, heitto #1 Jenni Pelkonen (2 pisteen lisäpisteet juosten #95 Ulla Friman-Piela)

22-0 #88 Sini Lilja juosten (2 pisteen lisäpisteet juosten #1 Jenni Pelkonen

2. neljännes:

30-0 #2 Laura Salonen, heitto #1 Jenni Pelkonen (2 pisteen lisäpisteet juosten #88 Sini Lilja)

38-0 #88 Sini Lilja juosten (2 pisteen lisäpisteet juosten #88 Sini Lilja)

3. neljännes:

45-0 #92 Merle Ziemann, heitto #1 Jenni Pelkonen (1 pisteen lisäpisteet potkulla #95 Ulla Friman-Piela)

 4. neljännes:

51-0 #27 Jonna Tuovinen, juoksumaali syötönkatkosta (ei lisäpisteitä)

 

Seuraava ottelu:

Hämeenlinna Tigers Women pelaa seuraavan ottelunsa Lohja Lionessesia vastaan Lohjalla Harjun kentällä sunnuntaina 2.8. klo 13 alkaen.

Kaudella 2020 Hämeenlinna Tigers Women joukkuetta ovat tukemassa Remontti Arkko OyHakuko OyHämeBus OySensoCenter, Kiropraktikko Elina PulkkinenBoxinboxKotipizza KaurialaJEFU Store, Urheilu Mehiläinen ja HML Jenkkifutis Alumnit. KIITOS!

 

Artikkelikuva: Jari Tuunanen