TIGERS WOMEN JOUKKUEEN YHTEISTYÖKUVIOT LAAJENEVAT UUDELLEMAALLE

Hämeenlinna Tigers Women on solminut yhteistyösopimuksen Hyvinkää Falconsin naisten joukkueen kanssa. 

Hyvinkää Falconsin päävalmentaja Jan Pelkosella ja minulla on yhteistä valmennushistoriaa muutaman vuoden takaa. Syksyllä juteltiin yhteistyökuviosta seurojen välillä ja jo silloin sovittiin alustavasti yhteisharjoituksista siitä huolimatta, että oltiin ilmoittauduttu samaan sarjaan, Tigersin naisten päävalmentaja Peter Arkko sanoo.

Molemmat joukkueet painivat syksyllä saman ikuisuusongelman kanssa: miten saada lisää pelaajia harjoituksiin. Kun Hyvinkää Falcons sitten tiputtautui sarjatasoa alemmas, niin tilaisuus viralliselle farmiyhteistyölle avautui.

Yhteistyö mahdollistaa sen, että II-divisioonassa pelaavan Falconsin pelaajat voivat pelata I-divisioonaa Tigersin väreissä, ja Tigersin pelaajat voivat kerryttää pelikokemusta II-divisioonassa Falconsin riveissä. 

Yhteisleirien ja -harjoitusten avulla saadaan laajuutta sekä harjoittelijamääriin että valmennukseen. Lisäksi pelaajille tulee mahdollisuus pelata omalla taitotasolla, mikä auttaa pelaajia kehittymään heidän urheilijapolullaan, Arkko kertoo.

Myös Hyvinkää Falconsin naisten päävalmentaja Jan “Juti” Pelkosella on hyvät fiilikset yhteistyöstä.

Seurassa on paljon tuttuja ja olen kuullut vain hyvää yhteistyöstä Tampere Saintsin kanssa, joten vaikka muitakin vaihtoehtoja punnittiin pitkään, niin Hämeenlinna oli selkeä hyvä vaihtoehto. Yhteistyö takaa molemmille joukkueille laadukkaat puitteet treenata ja mahdollistaa myös meidän pelaajille päästä pelaamaan 11vs11-pelejä, Pelkonen sanoo.

Hämeenlinna Tigers Women jatkaa kaudella 2020 myös hyvin toiminutta yhteistyötään Naisten Vaahteraliigaa pelaavan Tampere Saints naisten kanssa.